ÚTERÝ 26. DUBNA 2016
…jako alternativa pro bábovku ? Neblázněne !
Byla jedna neděle, rodina po procházce, a já věrna idee zdravějšího stravování a zároveň dávnému koloritu mít v neděli napečeno, jsem se jala zkoumat vody pečení z žitné mouky. Jinou zdravou než tuto a kukuřičnou, která se v pečivu chová jako nastrouhaný šmirglpapír, jsem v té chvíli nedisponovala, leč chutí tuto výzvu zdolat ano.
Těsto umícháno a jako vždy ve spolupráci s Valinkou to znamenalo hlídat vajíčka, mouku, jogurt, stěrku, misky, váhu a především recept, aby tam všechno vůbec bylo a já nemusela těsto buď vylít nebo v lepším případě opět přemíchat.
A tak se stalo že jsem přehlédla jeden důležitý detail, a to, že se vejce mají třít a ne jen tak zamíchat což se mi vymstilo při konečném smíchání suché a tekuté části nadbytkem suchého podílu těsta. Nic chytřejšího, než že jsem tam přihodila pár lžic jogurtu a mléko, mě nenapadlo. Těsto tuhlo kosmickou rychlostí a za zády a pod rukama nenechavé ručky.
Ale co, těsto chutnalo dobře, tak šup s tím do trouby. Podle očekávání výsledná konzistence nebyla drobivá, leč tužší, což mě nepřekvapilo. Z plánovaného plnění tvarohovým krémem tedy pochopitelně sešlo.
Valince chutná, mě docela taky a manžel ? Ten to jen komentoval slovy “ To bys ušetřila sil a času, kdybys upekla obyčejnou bábovku , co ? “ 😀 No není k sežrání ? 😉
I tak jí moc chutná …
Tak jsem se pekne pobavila….to bylo tou zitnou moukou ze vypada jak nedopeceny hutny…je to previt i u chlebu��musi se s ni hrozne opatrne zachazet a ani se nema moc michat…priste radeji vyzkousej spaldovou maji ji u vas v lidlu i kaufaci ..��
Tak to jsem ráda, že tě to potěšilo 😀
Už ji mám z Kaufu, jen já jak chci péct, tak musím hned, a ne vždycky všechno mám poruce, tak jsem se naučila improvizovat. No ne vždycky je to ku prospěchu, ale aspoň se něčemu přiučím.
Ke chlebu mám pořád velký respekt, dělám max ten namíchaný v sáčku, ale i tak je to dobrota 🙂